Tijdelijke expositie 
De Turfschuur 
2022 en 2023  

“De verdwenen middenstand van Kolhorn”

Tot in de jaren 50 van de vorige eeuw telde Kolhorn vele kleine winkels. Of je nu op de Nieuwe Streek, de Oude Streek, de Westfriesedijk of de Strook kwam. Overal waren winkeltjes. Op slechts een paar plekken is daar nog iets van terug te vinden. 
Museum De Turfschuur zet in 2022 en 2023 met een nieuwe thema-expositie over die verdwenen middenstand dat bijzondere stukje Kolhorner geschiedenis  in de schijnwerpers. Deze professioneel vormgegeven tentoonstelling neemt je mee naar een winkel uit je  kindertijd, ( of die van je ouders) waar je iets moest halen voor je moeder. Bijvoorbeeld witte bonen, een knip wit, of een kaartje zwart stopgaren. Informatie over de slagers, bakkers, kruideniers en manufacturiers vindt u terug bij de kramen met uitgeleende en geschonken producten uit vroeger tijden.

Het verdwenen dorpscafé Kolhorn

In het souterrain van De Turfschuur waant u zich terug in een dorpscafé het begin van de vorige eeuw en vertellen wij u meer over de rijke historie van de horeca van Kolhorn en de vrouwen en mannen die daar achter de toog stonden. Sinds de opening van deze expositie in mei 2022 hebben velen de expositie al bezocht. De reacties waren zonder uitzondering positief.